CONTACT

Cabinet de avocat
MONICA MITREA
Romania Office
Strada Tache Gheorghe Nr. 1
041501 București, Romania
T +40 738 841 998
info@lex-avocats.ro

Etude d'avocats
MITREA & ASSOCIÉS
Switzerland Office
Rue Caroline 2 / Enning 1
1003 Lausanne, Suisse
T +41 21 341 95 95
F +41 21 341 95 99
info@lex-avocats.ch
www.lex-avocats.ch
© 2017 MITREA & ASSOCIÉS

Blog

iun 25, 2018

Alegeri la FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL in aprilie 2018 pentru un mandat de 4 ani


(publicat de Monica Mitrea)

In 18 aprilie 2018 au avut loc alegerile pentru presedintia FRF (Federatiei Romane de Fotbal) la care presedintele in exercitiu Razvan Burleanu, a castigat un nou mandat la Casa Fotbalului invingandu-l detașat pe Ionut Lupescu, cel care era considerat mare favorit inainte de scrutin. Dintr-un numar total de 254 voturi Razvan Burleanu a primit 168 voturi, Ionut Lupescu 78, Marcel Puscas 8 si Ion Dragan zero voturi, victoria fiind una decisiva.

Cu toate ca multa lume se astepta sa castige Lupescu, se pare ca munca depusa de Burleanu in ultimii 4 ani a avut rezultate, astfel incat a fost reales primind un nou mandat de a conduce FRF.

Inainte de vot, fiecare dintre candidati a prezentat un discurs iar Razvan Burleanu care a fost ultimul, a fortat nota avand un discurs de 18.39 minute, dubland aproape cele 10 minute acordate tuturor candidatilor. Spiritele s-au incins in sala si Marcel Puscas a dat tonul unui suvoi de aplauze ironice si a parasit sala, acesta fiind de altfel si momentul tensionat al alegerilor.

Concluzia lui Razvan Burleanu dupa ce a aflat ca a castigat detatsat a fost » Desi nu a fost un fleac, i-am ciuruit !. »

Razvan Burleanu a pus accent in discursul sau pe faptul ca reprezinta si ca a creat de cand a ajuns sef al FRF o echipa unita, responsabila si cu rezultate care nu pot fi trecute cu vederea. S-au promovat liga a 2-a si a 3-a pe care altii le-ar desfiinta sau ignora pentru ca nu produc bani, s-a dezolvat fotbalul feminin si fotbalul de sala (futsal) si s-a investit mult in crearea de noi competitii care au dat ocazia la mii de copii si tineri sa se afirme. FRF s-a stabilizat financiar nemaifiind o piatra de moara ca ininte pe vremea lui Mircea Sandu, au disparut trepadusii, a disparut spaga si mita, au disparut usile inchise si impartirea pe ranguri. Toata munca depusa in ultimii 4 ani si toate proiectele aflate in desfasurare trebuie continuate, pentru ca numai asa fotbalul romanesc va ajunge sa aiba locul pe care il merita ca si sport rege.

Dupa vot Marcel Puscas l-a felicitat pe Razvan Burleanu si a anuntat oficial ca se retrage complet din fotbal.