CONTACT

Cabinet de avocat
MONICA MITREA
Romania Office
Strada Tache Gheorghe Nr. 1
041501 București, Romania
T +40 738 841 998
T +40 725 462 702
T +41 79 198 95 95 
info@lex-avocats.ro


Etude d'avocats
MITREA & ASSOCIÉS
Switzerland Office
Rue Caroline 2 / Enning 1
1003 Lausanne, Suisse
T +41 21 341 95 95
F +41 21 341 95 99
info@lex-avocats.ch
www.lex-avocats.ch


© 2017 MITREA & ASSOCIÉS

Blog

sep 30, 2022

Incidente in tribune la meciul Romania – Bosnia, unde suporterii bosniaci s-au batut cu fanii romani


(articol publicat de Monica Mitrea)

Meciul din ultima etapa din Liga Națiunilor dintre Romania si Bosnia-Herțegovina a fost intrerupt in secunda 32 de catre arbitrul principal Umut Meler (36 de ani), din Turcia, pentru aproape un minut, in urma unor incidente din tribune.

Cei aproximativ 300 de suporteri bosniaci s-au batut cu fanii tricolori, aparent pentru ca zona ”tampon” lasata in peluza nu a fost suficienta si ultrasii romani au reusit sa ajunga langa sectorul in care se aflau bosniacii, de care erau desparțiri doar de un gard. Cele doua tabere au fost la doar un pas de o altercație fizica, dar jandarmii au intervenit la timp.

Cele doua grupuri au aruncat cu scaune, torţe si au fost desparţite doar de un zid protector subţire. Jandarmii au intervenit rapid, in forţa, si au impiedicat ca suporterii rivali sa ajunga faţa in faţa.

„La inceputul partidei, un grup de suporteri din Peluza Sud a depasit cordonul de stewarzi si a migrat catre galeria oaspeţilor, cu scopul de a iniţia confruntari violente. In acest context, jandarmii au acţionat pentru dispersarea suporterilor violenţi si pastrarea unei distanţe de siguranţa intre cele doua grupuri”, a spus un purtator de cuvant al Jandarmeriei.

„Menţionam faptul ca, pe timpul intervenţiei nicio persoana nu a fost ranita si, punctual, acolo unde situaţia a impus, au fost folosite materialele din dotarea forţelor de ordine, pentru restabilirea climatului de ordine si siguranţa publica”, a adaugat reprezentantul.

Reprezentanții Jandarmeriei Bucuresti susțin ca fanii lui Dinamo ar fi fost cei care au dat tonul razmeriței din tribune.

De fapt, totul a inceput exact in momentul in care la stația de amplificare a arenei se numara descrescator de la 10 pentru a se da startul intalnirii cand fanii bosniaci au inceput sa strige „Ria, Ria, Ungaria!”, dupa care suporterii naționalei au scandat „Serbia, Serbia!”.

Forțele de ordine au reusit sa linisteasca, intr-o oarecare masura, apele si meciul s-a reluat dupa un minut de pauza, insa fanii Bosniei au continuat cu jigniri la adresa naționalei, la fel cum s-a intamplat si in meciul de la Zenica, castigat de bosniaci, scor 1-0.
Toate biletele puse in vanzare, 12.000, au fost achiziționate de suporteri, iar pe arena din Giulesti au fost prezenți aproximativ 300 de fani bosniaci.

S-au dat amenzi in valoare de 13.500 de lei si 155 de persoane au fost legitimate iar in zilele urmatoare se vor lua si alte masuri impotriva celor care vor fi considerați vinovați.

Dupa prima jumatate de ora a meciului, suporterii naționalei au aprins mai multe torțe si au inceput sa scandeze impotriva Federației Romane de Fotbal. Tot stadionul a preluat scandarile peluzei, aratandu-si astfel nemulțumirea fața de rezultatele „tricolorilor” din ultimii ani.

Exista posibilitatea ca UEFA sa anunte amenzi si penalitati pentru evenimentele de la meci.

https://video.gsp.ro/video/incidente-grave-inca-din-startul-meciului-romania-bosnia-hertegovina-jandarmeria-a-intervenit-in-forta-675561.html