CONTACT

Cabinet de avocat
MONICA MITREA
Romania Office
Strada Tache Gheorghe Nr. 1
041501 București, Romania
T +40 738 841 998
info@lex-avocats.ro

Etude d'avocats
MITREA & ASSOCIÉS
Switzerland Office
Rue Caroline 2 / Enning 1
1003 Lausanne, Suisse
T +41 21 341 95 95
F +41 21 341 95 99
info@lex-avocats.ch
www.lex-avocats.ch
© 2017 MITREA & ASSOCIÉS

Blog

mai 27, 2021

Finala UEFA Champions League va avea loc pe Estádio do Dragão in Portugalia in loc de Ataturk in Turcia


(articol publicat de Monica Mitrea)

Finala UEFA Champions League 2021 dintre echipele de fotbal Manchester City FC și Chelsea FC va avea loc pe Estádio do Dragão din Porto pe 29 mai 2021, si va incepe la orele 21:0 CEST.

Finala era programata initial sa aiba loc pe stadionul Atatürk din Istanbul, Turcia, dar in urma deciziei guvernului britanic de a plasa Turcia pe lista sa roșie de destinatii de calatorie COVID-19, organizarea finalei acolo ar fi insemnat ca niciunul dintre fanii englezi ai cluburilor, finala avand loc intre 2 echipe englezesti, nu ar fi putut sa participe, neputand sa se deplaseze in Turcia.

Dupa un an in care meciurile s-au jucat fara spectatori, acestora fiindu-le intezis accesul pe stadioane, UEFA a considerat ca trebuie sa se faca tot posibilul pentru a se asigura ca suporterii celor doua echipe finaliste vor fi prezenti in tribune.

UEFA a incercat initial sa mute meciul, fiind vorba totusi de o finala engleza, in Anglia, dar in ciuda tuturor eforturilor depuse din partea partilor implicate in process:Asociatia Engleza de Fotbal si Guvernul Britanic nu s-a reusit trecerea peste acordurile de carantina si starea de alerta active la acest moment in Anglia.

Guvernul Portughez impreuna cu Asociatiile de Fotbal din aceasta tara si in colaborare cu UEFA, au facut toate demersurile si au reusit in final sa ofere o solutie alternativa la finala Champions League de la Istanbul, pentru ca suporterii sa poata participa la meci, fiind vorba de un numar de cel putin 6.000 de suportezi englezi fiind asteptati sa participle din partea fiecarei echipe, prin organizarea finalei in Porto, astfel incat acestia sa nu fie obligati ca la intoarcea in Anglia dupa meci sa intre in carantina pentru 2 saptamani.

Capacitatea stadionului din Porto va fi marita, finalizata și confirmata in timp util, in cooperare cu autoritatile portugheze și FPF (Federatia Portugheza de Fotbal). Fanii echipelor participante vor putea cumpara bilete prin cluburile ai caror suporteri sunt, la fel ca la orice alt meci, cele 6.000 de bilete per club fiind puse in vânzare incepand cu 24 mai 2021 la ora 14:00 CEST.

Autoritatile de la Istanbul si-au anuntat regretele pentru aceasta situatie si pentru munca pe care au depus-o autoritatile turcești de fotbal in ultimii doi ani pentru a asigura organizarea cu succes a finalei de la Istanbul, dar au recunoscut motivatia si intentiile UEFA de a reveni la o stare de normalitate prin organizrea meciurilor de fotbal cu spectatori.

UEFA si-a afirmat recunostinta, de asemenea, pentru parteneriatul lor continuu și spiritul de cooperare, precum și intelegerea de care au dat dovada Autoritatile Turce in aceasta circumstanta speciala și va cauta oportunitati pentru orașul Istanbul pentru organizarea acolo a unor evenimente fotbalistice in viitorul apropiat.

Presedintele UEFA Aleksander Čeferin a afirmat:

„Cred ca putem fi de acord cu totii ca speram sa nu experimentam niciodata un an ca cel pe care tocmai l-am indurat.”
„Fanii au fost nevoiti sa sufere mai mult de douasprezece luni fara a-și putea vedea echipele in direct și a ajunge la o finala a Ligii Campionilor este punctul culminant al fotbalului intre cluburi. A lipsi acei suporteri de șansa de a vedea meciul in persoana nu a fost o optiune și sunt incântat ca acest compromis a fost gasit.”
„Dupa acest an in care fanii au indurat, nu este corect sa nu aiba șansa de a-și urmari echipele in cel mai mare joc al sezonului.”