CONTACT

Cabinet de avocat
MONICA MITREA
Romania Office
Strada Tache Gheorghe Nr. 1
041501 București, Romania
T +40 738 841 998
info@lex-avocats.ro

Etude d'avocats
MITREA & ASSOCIÉS
Switzerland Office
Rue Caroline 2 / Enning 1
1003 Lausanne, Suisse
T +41 21 341 95 95
F +41 21 341 95 99
info@lex-avocats.ch
www.lex-avocats.ch
© 2017 MITREA & ASSOCIÉS

Blog

mar 30, 2021

Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo din 2021


(articol publicat de Monica Mitrea)

Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo vor incepe pe 23 iulie 2021 si se vor desfacura pana pe 08 august 2021 dupa ce au fost amanate pentru un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Jocurile Olimpice vor fi numite in continuare “Tokyo 2020” in ciuda faptului ca vor avea loc in 2021.

Jocurile Paralimpice, care ar fi trebuit sa aiba loc intre 24 august si 5 septembrie 2020, vor avea acum loc un an mai tarziu in aceeasi perioada.

Presedintele IOC (International Olypmic Comitee), Thomas BACH, a declarat: „Sunt increzator ca, lucrand impreună cu IPC (International Paralympic Comitee), Comitetul de organizare Tokyo 2020, Guvernul Metropolitan Tokyo (TMG) si Guvernul Japonez, vom putea stapani aceasta provocare fara precedent.

La ultima intalnire a organizatorilor s-a decis in unanimitate ca la Jocurile Oympice si Paralimpice de la Tokyo sa nu participe spectatori din afara Japoniei, tot din considerente de riscuri ridicate de infectare cu COVID-19 sau de imposibilitate tehnica de a monitoriza si verifica eficient daca persoanele doritoare sa participe sunt sau nu purtatoare ale virusului sau daca sunt infectioase.

Toate biletele deja cumparate de catre persone de alta nationalitate decat cea japoneza vor fi rambursate.

Participanții acreditati care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo si care vor veni in Japonia in aceasta vara vor continua sa fie obligati sa urmeze Regulamentul Tokyo 2020 pentru grupul din care fac parte. O a doua versiune a acestui regulament va fi lansata pana la sfarșitul lunii aprilie.

Regulile care vor trebui respectate cu strictete vor incepe cu 14 zile inainte de data intrarii in Japonia si vor fi cel putin: testarea pentru COVID-19 si dovada rezultatului negativ, retestarea in momentul intrarii pe teritoriul japonez, necesitatea respectarii restrictiilor care se aplica in fiecare caz in parte timp de 14 zile dupa sosirea in Japonia, obligativitatea efectuarii unui test daca apar orice simptome specifice, respectarea unei igiene foarte stricte pe perioada participarii la Jocurile Olimpice, limitarea interactiunilor fizice la minim, evitarea imbratisarilor si a strangerilor de maini, mentinerea a minim 2m distanta fata de ceilalti, evitarea pe cat posibil a spatiilor aglomerate si inchise, folosirea doar a metodelor de transport autorizate si interdictia de a folosi sistemele de transport public, completarea unui plan de activitati zilnic care va fi transmis organizatorilor.

Jocurile Omilpice si Paralimpice de la Tokyo sunt prima organizare a unui eveniment sportiv mondial de anvergura de la inceputul pandemiei. Obtinerea unui rezultat pozitiv si fara incidente va putea duce la organizarea altor evenimente la acest nivel.

Comitetul de organizare a estimat la 1.9 miliarde de dolari costurile amanarii Jocurilor Olimpice din 2020 in 2021 si la aproximativ 960 milioane de dolari costurile aditionale legate de masurile anti-covid.

Costurile initiale pentru organizatori, care s-au ridicat la suma de 1.35 trilioane de yeni (aproximativ 12.3 miliarde de dolari), s-au impartit astfel: Comitetul de Organizare Tokyo 2020 – 603 miliarde yeni ( 5.5 miliarde de dolari), Guvernul Metropolitan Tokyo – 597 miliarde yeni (5.43 miliarde dolari) si Guvernul Japonez restul de 150 miliarde de yeni (1.36 miliarde de dolari). Costurile aditionale, in special cele cauzate de masurile anti-covid, vor fi suportate in mare masura de Guvernul Japonez.