CONTACT

Cabinet de avocat
MONICA MITREA
Romania Office
Strada Tache Gheorghe Nr. 1
041501 București, Romania
T +40 738 841 998
info@lex-avocats.ro

Etude d'avocats
MITREA & ASSOCIÉS
Switzerland Office
Rue Caroline 2 / Enning 1
1003 Lausanne, Suisse
T +41 21 341 95 95
F +41 21 341 95 99
info@lex-avocats.ch
www.lex-avocats.ch
© 2017 MITREA & ASSOCIÉS

Blog

sep 16, 2018

FCSB risca o sanctiune din partea UEFA din cauza fanilor


(publicat de Monica Mitrea)

UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva vicecampioanei Romaniei FCSB, datorita incidentelor aparute la meciul dintre aceasta si Hajduk Split, din mansa secunda a turneului trei preliminar din Europa League.

FCSB a castigat meciul cu 2-1, insa pe parcursul meciului fanii lui FCSB au provocat mai multe incidente pe teren printre care aruncarea de obiecte pe teren, patruderea suporterilor pe terenul de joc, folosirea de materiale pirotehnice. 
De asemenea echipa este acuzata si de organizare deficitara a jocului.

Cel mai grav incident a avut loc in minutul 51, cand Dragos Nedelcu, jucator al FCSB, s-a ales cu o fractura de piramida nazala si a necesitat ingrijiri medicale dupa ce a fost lovit cu o bucata dintr-un scaun aruncata din tribuna galeriei FCSB. 
Acesta s-a intors ulterior pe teren si a continuat jocul.

Acuzatiile UEFA impotriva clubului FCSB au aparut ca urmare a incalcarilor unmatoarelor articole din regulamentele interne :

- Regulamentul Disciplinar

o Art. 16(2) – a) intrarea suporterilor pe teren
o Art. 16(2) – b) aruncarea de obiecte pe teren
o Art. 16(2) – c) folosirea de materiale pirotehnice

- Regulamentul de Siguranta si Securitate

o Art. 43 – insuficienta organizare a meciului

Decizia va fi luata pe 27 septembrie 2018 cand FCSB risca o amenda de minim 30.000 EUR si chiar si disputarea unui meci european cu portile inchise sau pe un alt stadion.

Ultima data cand FCSB a fost nevoita sa joace in Europa fara spectatori s-a intamplat acum 3 ani, la meciurile cu Trencin, scor 2-3 si Partizan, scor 1-1, ambele disputate in preliminariile Champions League.

Gheoghe Becali a declarat ca s-a bucurat ca meciul care a urmat incidentului, returul cu Rapid Viena, nu s-a jucat cu portile inchise. Despre actiunile fanilor acesta a declarat: "Asta e acum, ce sa facem, s-a intamplat".